Tv-kanaler på köpet från Telia

Telias bredbands- och telefonikunder får nu tv på köpet. Det gäller de åtta fria kanalerna, plus tillgång till video på beställnig och surf via tv-apparaten.
Erbjudandet riktas nu till runt 2,5 miljoner svenska hushåll. De får dock betala en kortavgift på 500 kronor per år.

Sedan lanseringen av Telias digital-tv har operatören byggt ut telestationerna kontinuerligt och idag kan omkring 2,5 miljoner svenska hushåll få tv via telejacket. I början på januari i år lanserades tre nya kanalpaket med underhållning för hela familjen. I dagsläget erbjuder Telia fyra betalpaket med ett varierat utbud och prissättning.

Kanalpaketet Start som nu lanseras, ger kunderna tillgång till åtta tv-kanaler utan månadskostnad. Alla kunder har dessutom tillgång till ”video on demand” och kan dygnet runt hyra och få filmer direkt till sin tv. Erbjudandet gäller kunder som har eller skaffar bredband och fast telefoni med Telia.

Mer interaktivt

– De nyheter vi nu presenterar gör vårt tv-erbjudande till ett av de starkaste på marknaden. Kopplingen till bredbandet gör också att vi har en helt annan möjlighet än kabel-tv-bolagen att utveckla ännu fler interaktiva tjänster i framtiden. Tv:n kommer att bli så mycket mer än bara en tv, säger Erik Hallberg, sverigechef för affärsområde bredband på Teliasonera.

Videoutbudet står SF Anytime och Live Networks för. Kostnaden för att hyra en film 20 timmar är mellan 9 och 49 kronor.

Med kanalpaketet Start blir det också möjligt att surfa på internet via tv-skärmen. Man använder då fjärrkontrollen till digitalbvoxen för att navigera. Men bandbredden är begränsad till 128–256 kbit/s. Det går inte heller att ladda ner filer.

Under en introduktionskampanj fram till den 22 mars bjuder Telia på digitalboxen och startavgiften. Det gäller även kortavgiften för det första halvåret. Därefter är kortavgiften 249 kronor per halvår.

Fakta

De fria kanalerna

Kanalpaketet Start riktar sig till kunder som har, eller skaffar, bredband och telefoni från Telia. Det innehåller de fria kanalerna: TV1, TV2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4, The Voice och Aftonbladet TV7.

Kunderna får även tillgång till video on-demand och internetsurf via tv-skärmen.

En kortavgift på 249 kronor per halvår tas ut.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.