Två små när Apple släppte nyheter

Mobilt Igår höll Apple låda – som väntat blev det en ny Iphone men också en ny Ipad Pro och nytt Ios.

Två små när Apple släppte nyheter

Den nya Iphonemodellen, Iphone SE, kan lite cyniskt beskrivas som en Iphone 5S i storlek och utseende men med specifikationer från Iphone 6S och ett lite billigare pris, 399 dollar i USA. En fyratumsskärm, A9-chippet, 16 eller 64 GB lagringsutrymme och en 12 megapixel-kamera är några av de detaljer som präglar telefonen. Frontkameran ligger på 1,2 megapixel istället för 5 megapixel. Man har alltså inte sparat på krutet allt för mycket, men utseendet går stick i stäv mot 6:orna.

Iphone SE kommer med nya IOS 9.3 som också presenterades under gårdagen. Störst nyhet är nattläget som gör att skärmens färger blir något varmare efter mörkrets inbrott vilket ska vara snällare mot ögonen och göra det lättare för oss människor att somna om telefonen används precis innan nattningen. Dessutom ett stort antal buggfixar.

Ny proffsplatta

Även en ny version av Ipad Pro, Apples proffsplatta, presenterades under gårdagen. Även här handlar det mest om att man krympt storleken och pressat in lika mycket kraft. Den Ipad Pro som presenterades förra året var ett riktigt monster storleksmässigt, med 12,9 tums storlek. Den Ipad som presenterades igår är fortfarande relativt stor, 9,7 tum, men mer modest än förra årets version. Skärmen, som är plattans främsta säljargument, har fått sig en putsning. Det är lika hög pixelupplösning, 264 pixlar per tum, och skydd för att motverka fingeravtryck och annat som ska påverka skärmen. Men den här gången har man också tagit fram en mjukvara som kallas True Tone och som anpassar färgerna efter ljuset i det rum där personen befinner sig.

Klockan då?

Nä, trots att det ryktades om en ny Apple Watch så blev det ingen. Istället lanserade man nya tillbehör i form av nya armband. Klockan blir dessutom billigare, priset sänks med 50 dollar.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.