Uc går till sjöss

Nätverk BW Offshore skaffar en kommunikationslösning som knyter ihop kontoret i Oslo och de 14 produktionsfartygen till havs. Det innebär bland annat unified communications till samtliga 2 000 anställda var de än är.

Uc går till sjöss

Det är Orange Business Services som ska leverera tjänsten till BW Offshore genom ett femårigt avtal värt 12 miljoner dollar.

VSAT-lösningen jackar in i Oranges mpls och kan kontrolleras end-to-end.
VSAT-lösningen jackar in i Oranges mpls och kan kontrolleras end-to-end.

Det handlar om en maritim VSAT-lösning, vilket är en en satellitbaserad kommunikationslösning, fullt kontrollerad end-to-end, som integrerar de 14 fartygen och de två landbaserade platserna i Oranges mpls-nätverk. Lösningen ger personalen ombord tillgång till exakt samma affärsapplikationer och kommunikations- och underhållstjänster som på marken, oavsett var deras fartyg ligger.

– Genom att välja den satellitbaserade lösningen från Orange undviker vi många av de utmaningar som vi ibland haft i och med att vi använt flera leverantörer, till exempel förseningar i VSAT-anslutningarna och dålig prestanda på applikationer ombord på fartygen. Vi vill arbeta med en enda leverantör som tar ett övergripande ansvar och levererar service enligt avtalad hastighet, kvalitet och säkerhet, säger Fritz Ekløff, it-chef på BW Offshore.

Dessutom kommer BW Offshore investera i en sip trunking-lösning där företaget med hjälp av voip kan ansluta en pbx till internet och därmed erbjuda unified communications för samtliga 2 000 anställda.

– BW Offshores marina lösning inkluderar själva begreppet ”kontor till havs”. Till skillnad från andra VSAT-leverantörer så är våra satellit- och markbundna tjänster helt integrerade. Därför får BW Offshore tillgång till ett säkert, högpresterande nätverk på alla sajter, såväl på land som till havs, säger Roger Söderberg, Nordisk vd på Orange Business Services.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.