Uc-nytt från Shoretel

Video står i fokus när en ny version av amerikanska Shoretels lösning för unified communications lanseras.

Företag som väljer att uppgradera till den senaste versionen av unified communications, uc från Shoretel utlovas en betydligt bättre videokommunikation. Version 8.0 har försetts med en codec för h.264 för en utlovad hög videokvalitet för varje användare, direkt via datorn från det egna skrivbordet. Upplösningen för video ska vara 640 x 480 bildpunkter och levereras i en hastighet av 30 bilder per sekund.

Shoretel skriver också att gränssnittet till lösningen har förbättrats för att erbjuda företag en mer uppskattad tillgång till integrerad röst, im, e-post och video inramat av närvarstatus. Klienten går under namnet Shoreware Professional Call Manager.

Enligt analysföretaget Current Analysis lär uppgraderingen uppskattas av växeltillverkarens kunder, i och med stöd för fler protokoll. Men analytikerna påpekar att uc-lösningen kräver stöd för exempelvis Microsoft Office Communicator för att kunna leverera presence-funktioner värda namnet.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.