Uc till en miljon användare

UC Här är en uc-satsning som inte går av för hackor. När ryska inrikesministeriet satsar på en ny uc-svit för de anställda rör det sig om totalt en miljon slutanvändare.

Uc till en miljon användare

Det är sajten Fierce Enterprise som rapporterar om den minst sagt omfattande uc-satsningen som görs i Ryssland. Det är ryska företaget Trueconf som agerar leverantör och förser de anställda med verktyg för videosamtal, messaging och närvaro. Arbetet inleddes 2013, med syftet att samla de anställda i ett verktyg och arbeta bort den stora flora med flera olika verktyg som tidigare användes inom organisationen. Alla från ansvarige ministern Vladimir Kolokoltsev till anställda i avlägsna delar av det enorma landet var tänkta att börja använda ett och samma verktyg.

Trueconf har levererat en speciellt anpassad uc-svit, SVKS-m, till myndigheten – särskilt fokus är att kunna hantera de enorma trafikvolymer som uppstår med så många användare (1 miljon) över hela landet. Själva hävdar Trueconf att det rör sig om världens största uc-implementation. Klart är i vilket fall att det rör sig om ett projekt i enorm skala. SVKS-m togs till slut i bruk i slutet av 2014, men det var först mot slutet av förra året som man kunde se hur utbredd användningen var. Totalt ska det ha rört sig om ungefär 1 miljon samtalstimmar i veckan.

För att hantera de stora trafikvolymerna har man bedrivit ett omfattande arbete med infrastrukturen där man bland annat använder sig av servrar som placerats ute i de olika regionerna.

– Vår erfarenhet av att leverera och utveckla videokonferenstjänster som kan hantera stora trafikmängder gjorde det möjligt för att skapa det här unika uc-systemet för myndigheten på kort tid, säger Dmitrij Odintsov, ansvarig för affärsutveckling på Trueconf.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.