Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ultrasnabbt samarbete för bättre moln

När nätverk och switchar växlar upp i 20 terabit så måste brandväggarna hänga med. Nu slår Extreme Networks och Fortinet sina påsar ihop för att möta molnleverantörernas behov av snabba, säkra lösningar.

De stora frågorna för företagens beslut att flytta ut i molnet är säkerhet, prestanda och skalbarhet. Först när leverantörerna kan bygga nätverk som är snabba, säkra och som klarar av krävande applikationer lär molnet att lyfta på riktigt. Och det är först när nätverkens hastigheter matchas av säkerhetslösningarna som det i sin tur kommer att hända.

Om man då råkar vara två specialister på de olika områdena, varför inte göra gemensam sak?

Goda förutsättningar

Extreme Networks har i sin portfölj en av världens snabbaste switchar, Black Diamond X8. Dess kapacitet ligger på omkring 20 terabit, vilket i lekmannatermer är nog med prestanda för att transportera samtliga appar i Apples App Store på två sekunder.

För att komplettera den kraften har Extreme Networks nu ingått ett samarbete med it-säkerhetsföretaget Fortinet som levererar säkerhetslösningar med samma goda prestanda. Deras Fortigate-5140B kan syna 10 000 låtar eller 228 000 webbsidor varje sekund.

Kraft till användarna

De båda företagen testade nyligen framgångsrikt interoperabiliteten och funktionaliteten mellan switchen och en integrerad säkerhetslösning med brandvägg, vpn, ips, webbfiltrering och applikationskontroll.

– I takt med att användningen av molnlösninger ökar, så ökar också kraven på att det ska vara både snabbt och säkert. Utmaningen har hittills varit att säkerhetslösningen påverkat nätets prestanda. Vi siktar nu på att tillsammans med Fortinet leverera ett slagkraftigt paket som på ett kostnadseffektivt sätt levererar kraften ända fram till användarnas datorer, säger Tyke Pålsson, vd för Extreme Networks Sverige.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter