Undersökning: Därför vill it-cheferna migrera till molnet

molnet Molntjänster har blivit allt mer efterfrågade hos it-chefer – inte minst på grund av ai och maskininlärning. Det visar en ny studie av Nutanix.

Undersökning: Därför vill it-cheferna migrera till molnet

I Nutanix undersökning ”Nutanix Enterprise Cloud Index” framkommer det att svenska it-chefer visar en hög mognad när det kommer till flexibla it-lösningar. Samtliga har, under de senaste 12 månaderna, integrerat applikationer mellan olika typer av infrastrukturer, som exempelvis till och från olika typer av moln. 62 procent av deltagarna i studien anser att de vill migrera applikationer till molntjänster för ai och maskininlärning.

Endast 14 procent av de medverkande ansåg att kostnader var en anledning till molnmigrering och endast 12 procent ansåg att kapacitet var det – två anledningar som vanligtvis brukar rankas högt.

Studien visar även att 94 procent av de svenska it-beslutsfattarna ser svårigheter med att hålla molnkostnaderna i schack.

Vill höja kvalitén på it-tjänsterna

Men enligt Mats Ericson, regionchef för Nutanix i Sverige, Danmark och Island, handlar det inte längre om pengar utan snarare om att höja kvalitén på it-tjänsterna.

– Migreringar till olika typer av moln handlar inte längre om kostnader utan att kunna använda mer avancerade tjänster som ai, säger han i ett pressmeddelande.

Andra framträdande skäl till migrering av applikationer är, förutom integration med molntjänster (62 procent), förbättrad säkerhet (50 procent), snabbare åtkomst till data (36 procent) och bättre kontroll över applikationer (30 procent).

Ta del av hela Nutanix undersökning här.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.