Undersökning: Det här störs vi mest av under videomötet

videomöten Störande bakgrundsljud och mötesdeltagare som inte är tillräckligt engagerade – det är några av de saker som irriterar oss mest enligt en undersökning från Dell.

Undersökning: Det här störs vi mest av under videomötet

Idag är hybridarbete och återkommande videomöten en naturlig del av vår vardag. Även om en majoritet av svenskarna uppskattar möjligheterna till distansarbete, så finns det sådant som kan förbättras. En undersökning som Kantar Sifo genomfört på uppdrag av Dell Technologies visar till exempel att många upplever störande inslag under videomöten.

– Distansarbete har förbättrat livskvaliteten för många svenskar samtidigt som man också bjudit in kollegor i ens hem via videosamtal och siffrorna visar att det finns generationsskillnader i hur man förhåller sig till det, där yngre svenskar exempelvis mer stör sig på stökiga bakgrundsmiljöer och störande ljud än äldre svenskar, säger Mats Jentzen på Dell Technologies.

Det som stör oss allra mest är när andra deltagare har störande ljud i bakgrunden. Det anser 30 procent av deltagarna i undersökningen.

På andra plats, med 22 procent, kommer deltagare som gör något annat under pågående videmöte, exempelvis svarar på e-post eller telefonsamtal.

Vi uppskattar heller inte när familjemedlemmar rör sig i bakgrunden. Här anser 19 procent att det är ett störande inslag.

17 procent anser att deltagare som glömmer att deaktivera mute-knappen innan de börjar tala är ett störande moment.

Först på femte plats, med 16 procent, kommer störningsmomentet att någon deltar utan att ha sin egen kamera igång.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.