Undersökning: Här är branscherna som kommer att investera mest i privata nät

Privata nät Intresset för privata nät fortsätter att växa. Enligt en rapport från undersökningsföretaget Juniper Research kommer upp emot 10 miljarder dollar att investeras i privata nätverk 2028.

Undersökning: Här är branscherna som kommer att investera mest i privata nät

2023 är den siffran 1 miljard dollar. Juniper spår att det framför allt kommer att vara tre sektorer som driver tillväxtet. Tillverkningsindustrin, energibranschen och den offentliga sektorn.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

I takt med att alltmer av tillverkningsindustrin automatiseras växer behovet av den ultralåga latens och den säkerhet som de privata 5g-nätverken kommer med. Tillverkningsindustrin spås stå för 35 procent av investeringarna, medan energibranschen och den offentliga sektorn spås stå för 20 respektive 16 procent av investeringarna.

Av rapporten Private Cellular Networks: Market Forecasts, Strategic Recommendations & Opportunities 2023-2028 framgår också att en av de viktigaste uppgifterna för privata nätverksleverantörer blir att löpande hanterade tjänster åt företag. Detta kommer att göra det möjligt för privata nätverksleverantörer att upprätthålla en kontinuerlig relation med sina kunder och dra nytta av återkommande intäkter. Löpande teknisk support och andra mervärdestjänster kommer att vara nödvändiga för att maximera värdeerbjudandet till kunderna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.