Undersökning: Lund är en av världens smartaste städer

smarta städer Sydsvenska staden bäst i världen på att använda ny teknik för att bygga en hållbar stadsmiljö för framtiden.

Undersökning: Lund är en av världens smartaste städer

Parkeringsteknikföretaget Easypark har samlat in data om städer över hela världen och presenterar nu de smartaste städerna i tre olika storleksklasser.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Bedömningen görs utifrån hur man använder ny teknik för att bygga en hållbar stadsmiljö i dag och i framtiden. Data kommer från bland annat Världsbanken, The Economist, Internationella Valutafonden och The Lancet.

London rankas som den smartaste och mest framtidssäkra staden med en befolkning på över tre miljoner människor. Därefter följer New York och San Francisco.

Stockholm på andra plats

Köpenhamn seglar upp på förstaplatsen när det gäller städer med mellan 600 000 och tre miljoner invånare. Stockholm kommer på andra plats och Oslo på tredje plats.

I kategorin för städer med en befolkning på mellan 50 000 och 600 000 invånare blir det emellertid svenskt i topp. Lund är den smartaste staden i världen, följd av Stavanger och Esbo.

– Studien visar att skandinaviska städer rankas särskilt högt, och det är tydligt att dessa länder är i framkant när det gäller ny teknik. Tittar vi på storstadsområden med mellan 600 000 och 3 miljoner invånare är hälften av de 10 högst rankade städerna från Skandinavien. Det är uppenbart att skandinaviska länder gör sitt yttersta för att ge sina medborgare en hållbar och levande stadsmiljö, säger Johan Birgersson, vd på Easypark Group.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.