Undersökning: Trend med distansjobb avtar

Distansarbete Lagom till jobba hemma-dagen presenteras en undersökning från Sifo, som TDC beställt, att trenden att jobba på distans avtar.

1 027 tjänstemän har fått svara på frågor om distansarbete, och det visar sig att många upplever svårigheter med att jobba på distans. 63 procent svarar att de har svårt att komma åt olika system knutna till arbetet, 56 procent svarar att det är krångligare att delta i möten och 48 procent att det är svårare att arbeta effektivt. När en likadan undersökning genomfördes för fyra år sedan var det mesta likadant, och det tolkar TDC som att det är en distansarbetestrend som avstannat.

– Att arbetsgivaren erbjuder en flexibel it-miljö som ger medarbetaren större frihet blir allt mer en konkurrensfördel i arbetslivet. Givet detta är det bekymrande att nästan två av tre har tekniska svårigheter att jobba hemma, säger Louise Anderberg, hr-direktör på TDC.

Idag är det jobba hemma-dagen som arrangeras för fjärde året, så att undersökningen presenteras just idag . Från början var det Microsoft som lanserade dagen, men i år har den tagits över av tankesmedjan Fores.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.