Unga mobilanvändare ratar 3g

Intresset för 3g är mycket lågt bland unga mobilanvändare. Det visar en undersökning som Lunarstorm genomfört. Det är framför allt tjejerna som ratar 3g. Endast 8 procent har en 3g-mobil och få planerar att skaffa en.

I den nya konsumtions- och attitydundersökningen ”Äger, Duger, Suger” från LunarStorm har unga fått ta ställning till prylar och teknik. När det gäller mobiltelefoni visar undersökningen att 3g inte lyckats fånga den unga målgruppen.

3G suger

Intresset för 3g är nämligen lågt över hela landet. Endast 8 procent av tjejerna och 14 procent av killarna har en 3g-mobil idag, och endast 12 procent av tjejerna som inte skaffat 3g planerar att göra detta. Killarna visar sig däremot vara mer intresserade av den nya mobiltekniken då 21 procent av killarna planerar att skaffa 3g.

Användandet av 3g bland unga är högst i Västsverige med 13 procent, tvåa är Småland med 12 procent. Stockholm kommer lite otippat in på en tredjeplats med lite drygt 11 procent. Sämst på att anamma 3g är man i Övre Norrland (7 procent). En grupp som sticker ut är småländska killar av vilka nästan var femte har 3g. Med undantaget Övre Norrland är 3g populärare hos killarna överallt i Sverige.

Kontantkort äger

Mobilabonnemang med fast månadsavgift är inte särskilt vanligt i de unga målgrupperna. Av de tillfrågade hade istället hela 70 procent kontantkort. I stockholmsregionen är dock kontantkorten inte lika vanliga, här har kontantkorten bara fått fäste hos 66 procent av de unga användarna, enligt undersökningen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.