Unik genomgång: Tjänsterna för videomöten 2023

Kartläggning • Uppdaterad Videomötet är ofta i centrum i det digitala mötet. I Sverige dominerar Microsoft Teams som tjänst, men det finns massor av konkurrenter. I år har vi med 23 tjänster i vår stora videomötesguide.

Unik genomgång: Tjänsterna för videomöten 2023

För andra året går vi igenom de stora videomötes-tjänsterna på den svenska marknaden. Det är en unik genomgång som ingen annan gör.

Från förra årets genomgång har det tillkommit fem tjänster – Zoom X, Tele2 Video, Curoflow Video, Telia Video samt Nuiteq Stage. Och en har försvunnit – Starleaf som gick i konkurs i höstas.

Vilka slutsatser kan dras i år?

Många tjänster har lagt till en del spännande ai-funktionalitet och en del nya sätt att synas på i mötena. Microsofts Front row är ett exempel.

Det händer också en del kring frågorna om datasäkerhet och lagring av data. Här är det kanske framför allt myndigheternas samarbete i Esam – och liknande arbeten ute i Europa – som satt fokus på detta.

Här är tjänsterna som är med i kartläggningen 2023:

>> Bluejeans

>> Cisco Meeting Server

>> Cisco Webex Meetings

>> Compliant Office

>> Curoflow Video (ny)

>> Facetime

>> Google Meet

>> Gotomeeting

>> Jitsi Meet

>> Lynes

>> Microsoft Teams

>> Miteam Meetings

>> Nextcloud

>> Nuiteq Stage (ny)

>> Pexip

>> STV Smart Meeting

>> Telavox

>> Tele2 Video (ny)

>> Telia video (ny)

>> Vidicue

>> Vidyo

>> Zoom

>> Zoom X

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.