Uno byter vd

Karriär Andreas Johnsson tar över som vd för Uno Telefoni när Jonas Angleflod satsa på en egen startup inom wearables.

Uno byter vd

Det var Andreas Johnsson som tillsammans med Johan Vogel grundade Teledesign, som senare blev Uno.

De anlitade Jonas Angleflod att bli vd för Uno Telefoni för sex år sedan, men vid årsskiftet lämnar han den rollen.

– Mitt uppdrag har varit att skapa ett stabilt och lönsamt bolag åt ägarna där den sista delen av uppdraget var att fusionera våra tre bolag till ett och skapa en ny utmanare på mobiloperatör marknaden. Nu är det uppdraget klart och jag ska gå vidare till nya utmaningar, säger Jonas Angleflod.

Han blir istället vd för det nystartade teknikbolaget Hidn Technology med inriktning på werables, som han själv är med och grundar. Där är siktet inställt på en så kallad pre launch av den första produkten innan sommaren 2015.

Utveckla tjänster

Under de sex åren med Jonas Angleflod vid rodret har Uno gått från några hundra anknytningar till strax över 45 000 anknytningar och över 7 000 mobilabonnemang. Bolagets ägare menar att de är mer än nöjda med utvecklingen.

– Vi är idag ett stabilt välmående bolag med en stark verksamhet att bygga vidare på. Fokus framöver kommer vara att satsa ännu mer på utveckling av externa tjänster och interna system samt att bli ännu bättre på våra leveranser och vår support, säger nya vd:n Andreas Johnsson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.