Uppgifter: Nokia på väg mot mobilcomeback

Mobilt Nokias försäljning av den gamla enheten för tillverkning av mobiler blev inte dödsstöten för Nokia-mobilerna. Åtminstone enligt Recode.

Enligt sajten Recode, som citerar källor, är Nokia på väg att göra ett återinträde på marknaden för mobiltelefoner. Det är en av de enheter som blev kvar i företaget, Nokia Technologies, som står bakom.

Men planen ska inte vara att börja tillverka enheter själva. Målet är att Nokia ska utveckla produkter och sedan får ett annat företag stå för tillverkning och dessutom använda företagsnamnet Nokia under licens, skriver Recode. På det sättet har Nokia faktiskt redan arbetat, med surfplattan N1. Men för mobiler kan det bli verklighet först under nästa år, på grund av avtalet mellan Microsoft och Nokia. Som en del i försäljningen får Nokia nämligen inte sälja några egna telefoner med namnet Nokia förrän efter 2015 års slut, och de får heller inte licensiera ut namnet förrän tredje kvartalet 2016. Det lär alltså dröja lite till innan comebacken.

Det ska inte bara vara mobiler som är aktuella, utan källorna uppger också att Nokia arbetar inom områden som virtual reality.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter