Uppgifter: Nvidia och Ericsson i nytt samarbete

Branschen Enligt nyhetsbyrån Reuters för chipjätten Nvidia och den svenska telekomjätten Ericsson samtal om nya trådlösa chip.

Uppgifter: Nvidia och Ericsson i nytt samarbete

Mycket av det senaste årets ai-hype har handlat om den amerikanska chippjätten Nvidia och kanske framförallt deras banbrytande grafikprocessorsteknik (GPU) som används av i princip samtliga molnjättar.Nu rapporterar Reuters att chipjätten håller på med att bygga upp ett nytt affärsområde som ska syssla med mer skräddarsydda chip.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Dessutom rapporterar nyhetsbyrån att Nvidia för samtal med Ericsson om trådlösa chip som ska innehålla just bolagets GPU-teknologi.

Båda bolagen har enligt Reuters avböjt att kommentera uppgifterna.

Bolagen är dock inte helt obekanta med varandra. Exempelvis 2019 så meddelade Ericsson och Nvidia att bolagen tillsammans skulle samarbeta kring utvecklingen av helt virutaliserade ran-nätverk.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.