Uppgifter: Tre-ägare förhandlar med Telenor om sammanslagning

Operatörer Huvudägaren i Tre, CK Hutchinson, förhandlar med Telenor om att slå samman sina verksamheter i Danmark och Sverige rapporterar Financial Times.

Uppgifter: Tre-ägare förhandlar med Telenor om sammanslagning

CK Hutchison från Hong Kong äger 60 procent av Tre. Resterande 40 procent ägs av Investor. Konglomeratet vill enligt affärstidningen nu se konsolidering av den europeiska telefonmarknaden.

Telenor är den näst största operatören i Danmark och tredje största operatören i Sverige.

– Det finns nu kanske en drivkraft hos CK Hutchison att göra något åt situationen och kanske släppa marknader där man inte nått dit man vill. Telenor å sin sida har arbetat på att bli starkare i Norden, som är deras kärnmarknad och där har man jobbat länge för att få bättre lönsamhet, säger Stefan Olsson, senior analytiker på Ålandsbanken till nyhetsbyrån Direkt.

CK Hutchison meddelar också att en sammanslagning mellan brittiska Tre och Vodafone är nära. Går den affären i lås får Storbritannien en ny marknadsledande operatör.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.