Uppgradering av Tungsten E

Palmone lanserar nu en uppföljare till budgetmodellen Tungsten E. Bland nyheterna finns bland annat blåtand, förbättrad skärm och permanent flashminne.

När Palmone nu uppgraderar den populära E-modellen är det nog med förhoppningen att den ska upprepa försäljningsframgångarna som föregångaren bar med sig. Den har hittills sålts i närmare två miljoner exemplar och är Palmones bästsäljare på handdatorsidan. Den nya modellen, Tungsten E2, närmar sig proffsmodellerna, men lanseras som en handdator som passar både ”i styrelserummet och i klassrummet”

Stöd för blåtand

Den stora nyheten jämfört med föregångaren är stöd för bluetooth, vilket gör det möjligt att ansluta trådlösa headsets, datorer, telefoner, skrivare med mera. Via bluetooth-kompatibla telefoner kan Tungsten E2 användas för att skicka och ta emot e-post eller läsa nyheter på internet. Modellen har också inbyggt stöd för trådlösta lan.

Liksom föregångaren är internminnet 32 MB varav 26 MB är ledigt för användaren. Den nya modellen har dock ett permanent flashminne, vilket gör att informationen på handdatorn inte går förlorad om batteriet skulle ta slut. Batteriet är enligt Palmone kraftfullare än tidigare modell. E2an har också utrustats med en 200 MHz Intel Xscale-processor.

Ljusstarkare skärm

Även skärmen ska enligt Palmone vara bättre och ljusstarkare än tidigare, men storleken är densamma, 320×320 pixlar med stöd för mer än 65 000 färger. Med hjälp av ett expansionskort kan handdatorn användas som mp3-spelare och det går även att visa bilder och videoklipp på den genom att använda ett sd-kort från en digitalkamera.

Tungsten E2 levereras med mjukvaran Dataviz’s documents to go som gör att man kan bära med sig word-, excel- och powerpoint-filer. Det går också att titta på pdf-filer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.