Uppkopplingen sabbar vår semester

Kollar du jobbmejlen i mobilen under lediga stunder på semestern? Då är du inte ensam. Ungefär en tredjedel av alla svenskar väntas arbeta dagligen, via mobilen eller den bärbara datorn.

Uppkopplingen sabbar vår semester

Kontorsleverantören Regus har gjort en undersökning bland över 16 000 personer i över 80 länder kring deras semestervanor. Resultatet visar att vi i Sverige är dåliga på att lämna arbetet bakom oss under semestern.

– Med smartphones, laptops och uppkoppling överallt har det blivit väldigt svårt att på allvar vara offline. Att ta en paus och ägna tid åt vila, vänner och familj är viktigt för att bibehålla hälsan och produktiviteten i det långa loppet, säger Marcel de Vries, sverigechef på Regus.

Enligt undersökningen säger sig en tredjedel av alla svenska medarbetare arbeta upp till tre timmar om dagen och en av tio kommer dessutom att arbeta mer än tre timmar dagligen.

Utan pauser från arbetet ökar risken för utbrändhet och Regus föreslår därför att företagen bör se över alla möjligheter att öka effektivitet och produktivitet så att anställda slipper ägna sin lediga tid åt arbete.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.