Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Uppmaningen: USA ska ta ledningen i 6g-racet

6g Den femte generationens radioteknik har precis börjat rulla ut – men i USA har man redan fäst blicken vid 6g. Så pass att en industrigrupp nu kräver att USA ska se till att ta på sig ledartröjan i utvecklingen.

Uppmaningen: USA ska ta ledningen i 6g-racet

Teknikutvecklingen inom telekom har på senare tid allt mer dominerats av kinesiska företag. Huawei har blivit en stormakt och Kina har varit tydliga med att det här är en bransch man vill ”äga”. Något som inte minst är tydligt i 5g-racet.
Men gruppen Alliance for Telecommunications Industry Solutions, ATIS, har nu skickat en uppmaning om att USA borde kliva in och agera för att se till att vara de som tar den ledande positionen i 6g.

”Resan mot nästa årtionde börjar nu. Medan världen utforskar möjligheterna som leder till 6g – så måste USA agera i tid för att försäkra sig om att ta den obestridliga ledningen i utvecklingen och innovationen av 6g.” Skriver gruppen i sin uppaning.

Smart lantbruk, ai och tele-hälsa är viktigt

Gruppen menar att även om det finns första kontakter mellan industri och den Vita huset – så måste den både fördjupas och arbetet accelereras.
– Industrin och regeringen har påbörjat ett samarbete för att skapa 6g-framtiden. Men det här måste förstärkas och nu positionera USA som ledaren inom tele-hälsa, smart lantbruk, distansundervisning, digitaliserad handel och artificiell intelligens, säger Mike Nawrocki, vice president och ansvarig för teknik och lösningar på ATIS.

Men ATIS är inte ensamma om att vilja muta in 6g-framtiden. Sedan tidigare har kinesiska ZTE och China Unicom sagt att de tillsammans ska utforska 6g. Titta på olika användarområden, standardisering samt tekniska krav. Bland de fokusområden de satt upp återfinns satellitnätverk, IoT, uppkopplade fordon.
Även i Europa finns det planer om att ligga i framkant när det kommer till nästa generations radioteknik. Det framkom av läckta dokument som Euractiv fått tag i.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!