Efter uppsagda avtalet – Tre tvingas betala 20 miljoner till konkursbo

operatörer Återförsäljaren A3A Mobile gick i konkurs kort efter det att operatören avslutade kontraktet.

Efter uppsagda avtalet – Tre tvingas betala 20 miljoner till konkursbo

Enligt en skiljedom vid Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut ska operatören Tre betala omkring 20 miljoner kronor till konkursboet efter återförsäljaren A3A Mobile.

Det var för tre år sedan som återförsäljaren Viggo Mobil/Mobilisera, även känd som A3A Mobile, hamnade i blåsväder efter att SVT:s konsumentprogram Plus rapporterat om de tvivelaktiga metoder man använde sig av för att värva nya kunder för mobiloperatören Tres räkning.

Konkursboet har drivit en process mot Tre

Bolaget, som tidigare omsatt över 260 miljoner kronor om året försattes i konkurs efter det att avtalet sades upp. Det är konkursboet, som efter att ha drivit en process mot Tre, nu alltså ska ersättas med 20 miljoner kronor eftersom Tre inte haft rätt att häva avtalet på det sätt som man gjorde.

– A3A Mobile, som gick under namnet Viggo Mobil, var Tres största återförsäljare och sålde både abonnemang och produkter, säger advokaten Leonardo Merino, som företrätt A3A Mobiles konkursbo i tvistemålet.

Enligt Leonardo Merino hade A3A Mobile i sin tur anlitat återförsäljare och franchisetagare och det är dessa personers försäljningsmetoder som Tre hade synpunkter på och då valde att häva avtalet med omedelbar verkan.

– Våra kunder kommer alltid i första hand och ska kunna lita på att de blir lika väl behandlade av våra samarbetspartners som av oss. Därför avslutade vi avtalet och kompenserade våra kunder för att garantera kvalitet och kundnöjdhet. Det har varit en utdragen rättsprocess som inte slutade som vi hade hoppats, men nu lägger vi det här bakom oss och blickar framåt, säger Mårten Lundberg, kommunikationschef på Tre till Telekom idag.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.