Uppsägningar väntas på Telia – 150 personer berörs

branschen De senaste åren har Telia arbetat aktivt för att minska sina utgifter. Nu står det klart att man också kommer att tvingas minska antalet anställda i Sverige.

Uppsägningar väntas på Telia – 150 personer berörs

Telia har informerat sina anställda om att omkring 150 personer i Sverige kommer att tvingas lämna företaget, vilket Telekomnyheterna var först med att rapportera om.

De fackliga förhandlingarna har redan inletts men företaget vill inte kommentera vilka positioner eller geografiska placeringar det handlar om. Av kvartalsrapporten för det tredje kvartalet 2022 framkommer att antalet anställda på Telia i Sverige är 4 135 personer.

”Bakgrunden är den förändringsresa som Telia befinner sig på”

Telias presschef Irene Krohn säger så här till Telekomnyheterna: ”Bakgrunden är den förändringsresa som hela Telia Company befinner sig på, där vi redan i 2021 informerade om att vi fram till 2025 årligen ska minska våra kostnader och därmed även antalet medarbetare på alla våra marknader”.

Hon berättar också att man redan genomfört flera åtgärder för att sänka kostnaderna, bland annat genom att avlägsna vakanta tjänster, dra ned på antalet konsulter samt begränsa mängden nyrekryteringar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.