Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Uppsala stadsnät gör storaffär med Telenor

Nu beställer Telenor ett splitternytt fibernät av Uppsala Stadsnät för att göra det möjligt för sitt Open Universe att erbjuda bredbandstjänster till en betydande del av staden.

Affären med Uppsala stadsnät, som ägs och drivs av IP-Only, är en följd av att Telenors kommunikationsoperatör Open Universe tänker etablera en plattform för avancerade bredbandstjänster till Uppsalas invånare.

– Av de olika alternativ som vi utvärderade var Uppsala Stadsnät det som bäst svarade upp mot kraven på god täckning, hög säkerhet och robusthet. Efterfrågan på höghastighetsbredband och öppna nät fortsätter att öka, och Open Universe ger stadsnät och bostadsbolag ett välbehövligt alternativ bland kommunikationsoperatörerna, menar Mats Lundqvist, chef för bredbands- och tv-tjänster på Telenor.

Fler affärer i kölvattnet

Utrullningen av det nya nätet har redan inletts och kommer att pågå under ett antal år framöver. Stadsdelar och bostadsområden ska anslutas till två olika knutpunkter i Uppsala, något som i sin tur kommer att innebära grävarbeten och förläggning av ny optisk fiber på flera håll i staden.

– Detta är ett roligt och viktigt avtal för Uppsala Stadsnät. Roligt eftersom vi vann ett stort kontrakt i konkurrens med andra leverantörer och viktigt eftersom det ger en möjlighet att ytterligare förbättra stadsnätets finmaskighet. Utbyggnaden både stärker stadens infrastruktur och skapar potential för nya affärer, säger Mats Olofson, stadsnätsansvarig på IP-Only.

Utöver den aktuella beställningen så har förhandlingarna mellan bolagen också resulterat i ett ramavtal för ytterligare leveranser av kapacitetstjänster från IP-Only till Telenor.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter