Uppsala universitet får gemensam uc

Senaste åren har Uppsala universitet vidtagit flera åtgärder för att kapa sina telefonikostnader och förbereda sig inför en ny strategi med telefoni som tjänst. Detta har nu utmynnat i ett avtal med Aastra för leverans av en uc-lösning som är gemensam med andra universitet.

Uppsala universitet får gemensam uc

Med över 5200 anknytningar och över 1000 mobilabonnemang har Uppsala universitet under en längre tid varit i behov av en ny telefoniplattform med moderna funktioner och utökad skalbarhet. Senaste åren har man också tagit de första stegen mot en ny lösning genom att säga upp flera bredbandsavtal från Telia och sätta upp egna dataförbindelser. Man har även köpt loss den gamla Meridian-växeln för att få lite andrum inför en större upphandling. Den upphandlingen är nu klar, till Aastras fördel. Det nya avtalet innefattar installation av växeln MX-One i kombination med uc-lösningen Contact Management Suite.

Får gemensam plattform

Per Lindgren, telefoniansvarig vid Uppsala universitet välkomnar den nya tekniken.

– Vi ser att våra användare blir mer och mer mobila och med Aastras lösning framtidsäkrar vi att detta blir smidigt att hantera i framtiden. En annan anledning till att vi valde Astra var att vi får en gemensam plattform med andra universitet i landet vilket underlättar vår samverkan.

TDC kommer att agera systemintegratör och ansvara för drifttagning av den nya lösningen. Arbetet har redan inletts och beräknas pågå till hösten 2009 och till viss del även in på nästa år. Ordern är ett avrop på ett statligt ramavtal.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter