UR visar dokumentär om telekommästare

Karriär Med start den 15 januari kan man i SVT1 se UR:s dokumentärserie Yrkesmästarna där man bland annat får följa Markus Petterson som tävlar i telekommunikation för svenska yrkeslandslaget.

UR visar dokumentär om telekommästare

Nyköpingsbon Markus Petterson tog sig hela vägen till yrkes-VM 2013 i grenen telekommunikation. Under sex halvtimmesprogram, som sänds på SVT1 efter nyår med start den 15 januari, får vi följa honom och hans landslagskamrater, frisören Julia Persson, billackeraren Emelie Dammare, flygmekanikern Fredrik Glanrup, mekatronikern Daniel Pettersson, och kocken Gabriel Strandberg under och på väg mot VM.

Enligt UR som gjort serien satsade Markus stenhårt på tävlingen och tog ledigt från sitt jobb för att kunna fokusera på träningen. Väl på plats blev det dock inte som han tänkt sig och under de första tävlingsmomenten får han en blackout. Nedan hittar du ett smakprov från serien som visar just den pressade VM-debuten.

http://www.youtube.com/watch?v=Ooa_JvNz0ks

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.