USA får nationell spektrumstrategi

nätverk Biden-administrationen hoppas att strategin ska främja innovation, konkurrens och säkerhet i den fortsatta utvecklingen av trådlös kommunikationen.

USA får nationell spektrumstrategi

För första gången sedan 2017 har USA nu en nationell spektrumstrategi som slår fast riktlinjer kring hur olika radiofrekvenser ska användas. Det är Biden-administrationen och NTIA (National Telecommunications Information Administration) som ligger bakom det 23 sidor långa dokumentet (National Spectrum Strategy), där man bland annat informerar om att användningen av fem olika frekvensband ska utvärderas.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Man konstaterar att USA:s tekniska ledarskap, ekonomi och nationella säkerhet är beroende av spektrumanvändningen och att det är en begränsad tillgång som man måste hushålla noggrant med i framtiden.

För att effektivisera spektrumanvändningen kommer man utvärdera om ett sammanlagt frekvensområde på 2700 MHz, utspritt över fem olika frekvensband, kan användas på andra sätt i framtiden för att säkerställa att både privat och offentlig sektor har tillgång till de resurser som krävs för att kunna leverera kritiska tjänster till alla invånare i USA.

De frekvensband som ska analyseras är 3,1-3,45 GHz, 5,03-5.091 GHz, 7,125-8,4 GHz, 18,1-18,6 GHz och 37-37,6 GHz. Men beräknar att det tar två år att slutföra analysen.

Viktigare än någonsin

Av strategin framgår att processen för att allokera spektrum är viktigare än någonsin eftersom den tekniska utvecklingen går snabbt på områden som 5g-nätverk, smart jordbruk, obemannade flygande farkoster och utforskning av rymden.

Light Reading rapporterar att spektrumstrategin välkomnas av den amerikanska branschorganisationen CTIA, som beskriver den som ett ”viktigt steg mot framtida spektrumauktioner” och att man riskerar USA:s nationella säkerhet och konkurrenskraft om man inte gör detta spektrum tillgängligt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.