Usb-modemet detroniserat i Telias försäljningstopp

Efter mer än ett halvårs dominans i Telias butiksförsäljning får usb-modemet och mobilt bredband se sig nedpetat till silverplatsen av tidernas kanske mest omskrivna och hypade telekomprodukt. Det är förtås Apples iPhone 3g som seglade direkt in på förstaplats.

Det blev den hett efterlängtade och hypade iPhone 3g som bröt USB-modemets långa försäljningsdominans i Telias butiker. Mobilt bredband är fortsatt populärt och håller en stark andraplats, men under juli månad har iPhone varit den i särklass mest efterfrågade produkten i butik.

Förutom nykomlingen iPhone 3G är Sony Ericssons C902i ny på listan och intar sjätteplatsen under denna månad.

– Det råder onekligen iPhonefeber i landet och det speglar sig även i försäljningen. Trots att den lanserades så sent som den 11 juli har det varit den i särklass mest efterfrågade produkten under den gångna månaden. Jag har nog aldrig upplevt något liknande, säger Patrik Granström, försäljningschef för Mobilitetstjänster på TeliaSonera i Sverige.

Fakta

Topp 10 i Telias butiker juli 2008

1 Apple iPhone 3G

2 USB-modem

p>3 Sony Ericsson W660i

4 Nokia 3110 classic

5 Sony Ericsson C702i

6 Sony Ericsson C902i

7 Nokia 1208

8 Sony Ericsson W200i

9 Sony Ericsson W890i

10 LG E510-L.A299V

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.