Utbildning online tar över

Video Om bra utbildning ska vara tillgänglig för alla kommer det fysiska klassrummet snart vara historia och läraren flyttar över till en virtuell online plattform. Det tror man på Polycom

Utbildning online tar över

Det handlar om både teknisk utveckling och om att utbildning behöver bli tillgänglig för fler över större områden när Polycom förutspår framtidens utbildningsform. Och framtiden i det här fallet är så snart som år 2025.

Enligt Polycoms undersökning tror hälften av de tillfrågade som är verksamma inom utbildningsområdet att studenter inom åtta år huvudsakligen kommer att genomföra sina lektioner via videolänk i realtid och med hjälp av mobila enheter. Läraren ska kunna befinna sig i en helt annan världsdel och studenter kan sitta precis vart som helst så länge det finns uppkopplingsmöjligheter. Studien tar fasta på att det i stora delar av Europa, Mellanöstern och Afrika finns människor som kan och vill men av fysiska och ekonomiska anledningar inte kan skaffa sig utbildning. Något som enligt Polycon ska kunna gå att lösa.

– Genom att möjliggöra en engagerande, tillgänglig och kostnadseffektiv åtkomst till utbildning kan tekniken bidra till att vidareutbilda, personliga kurser och lärarutbildning nå ut till en bredare del av befolkningen, säger Andrew Graley, Polycoms chef över hälsovård och utbildning.

Närmare tre av fem tillfrågade tror att samarbetet mellan skolor och företag kommer att öka och att studenter år 2025 enkelt via videostreaming i realtid ska kunna diskutera med branschexperter inom deras fackområden.

Om detta slår in ser det ut som goda tider för alla som jobbar med mobila nätverk.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.