Utmanar svenska operatörer

Tulip M utmanar med billiga utlandsamtal för privatpersoner och företagsanvändare. Med erbjudande om gsm och bredbandstelefoni startar den portugisiska operatören verksamhet i både Sverige och Danmark.
– Genom oss kan du flytta med ditt telefonnummer var som helst i världen, säger Tulip Ms vd Gurtaj Singh Padda.

Utmanar svenska operatörer

Tulip Ms affärsidé är att erbjuda billiga utlandssamtal till privatpersoner och företag både via gsm- och bredbandstelefoni.

Kunden får en liten box som ansluts mellan bredbandsjacket och den vanliga telefonen. Det är bara att koppla ihop prylarna utan manuell konfigurering och tjänsten fungerar oavsett vilken operatör eller typ av nät som används eller om det står en brandvägg emellan. Tanken är också att användaren tar med sig sin telefondosa på resan för att enkelt koppla in den där det finns ett bredbandsuttag.

– Du kan på så sätt flytta med dig ditt lokala nummer, oavsett var du befinner dig, säger Tulip Ms vd Gurtaj Singh Padda när Telekom idag träffar honom i Stockholm.

Alla samtal inom ett företag är gratis och i övrigt betalar man enbart för ett lokalsamtal oavsett varifrån man ringer. Men operatören ska inte eftersträva att vara billigast på loksamtal.

Även mobilt

För att få ta del av erbjudandet måste dock kunden teckna ett abonnemang som även inkluderar mobiltelefoni hos Tulip M. Men Gurtaj Singh Padda utlovar en gemensam faktura och roamingkostnader som är minst 30 procent billigare än konkurrenterna.

Möjligheten att erbjuda låga samtalspriser via både gsm och bredband beror på att Tulip M routar trafiken på ett mer kostnadseffektivt sätt, berättar Gurtaj Singh Padda som är övertygad om att hans tjänst kommer att göra succé trots den hårda konkurrensen.

– Det finns över 20 tjänsteleverantörer i Danmark, men har man en bra produkt så gör man vinst och det har jag, säger han självsäkert.

I Sverige har Tulip M nyligen tecknat ett service provider-avtal med Teliasonera. Mer information om Tulip M kommer i nästa nummer av Telekom idag som kommer ut den 12 oktober.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.