Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Utvecklare upptäcker kraften i Iphone 5S

Mobilt Det börjar komma rapporter från apputvecklare om de möjligheter som öppnas med Apples nya A7-processor. Video- och ljudhanteringen är lika kraftfull som i skrivbordsmiljöer.

Utvecklare upptäcker kraften i Iphone 5S

Det blev en del debatt kring betydelsen av Apples nya 64-bitars A7-processor, som sitter i Iphone 5S, efter lanseringen i september. Nu får kritikerna svar på tal från flera betydande apputvecklare. De rapporterar om prestandalyft som gör det möjligt att köra tjänster som håller ”skrivbordsklass” i mobilen.

Tyska Algoriddim har varit snabba med att optimera Ios-appen Djay 2 för A7-chipet. De har upptäckt att det nu går att transponera låtar till en annan tonart i realtid, direkt i Iphone 5S. Även deras videomixarapp Vjay blir som ny på A7. Den processar mer än fyra gånger som mycket videodata i realtid vid inspelning och är dubbelt så kraftfull i att mixa och hantera effekter än när den körs på en vanligt Iphone 5.

En annan apputvecklare som har börjat dra nytta av A7 är Smule, skriver Apple Insider.

– Med vår Sing 3.0 optimerad för 5S kan man äntligen sjunga i duschen utan att bli blöt. Eller lägga på andra effekter tillsammans med tonkorrigering, reverb med mera. Tekniker som tidigare var tillgängliga bara för proffs blir nu tillgängliga för vanliga konsumenter tack vare Iphone 5S. Det är ganska fantastiskt, säger Jeff Smith, vd på Smule.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter