Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Vägen till säkrare Android-appar

Brukar du få stora skälvan varje gång du laddar ner en ny app? Ingen fara. Trend Micro säger sig sitta på en teknik som ska göra det säkrare att utnyttja såväl Android Market som tredjepartsbutiker.

Vägen till säkrare Android-appar

Tekniken i fråga har döpts till Mobile App Reputation och ska klara av att scanna av Android-appar på jakt efter hot som malware, potentiell stöld av privat data och missbruk av systemresurser likt batteri, minne och bandbredd. Hot som för övrigt uppskattas finnas dolda i över 120 000 appar på Android Market under 2012.

Hur går detta då till? Jo, genom att analysera den underliggande koden, vilka webbplatser appen ansluter till och dynamiskt syna appens beteende lär Trend Micro kunna korrelera den funna datan med den stora mängd säkerhetsinformation man redan har. Något som i sin tur gör det möjligt att identifiera och blockera farliga appar. Då denna extra säkerhet i sig kan vara ganska resurskrävande lagras resultaten sedan i en databas i molnet för att undvika att tynga ner slutanvändarnas enheter.

Enligt it-säkerhetsföretaget övervakar man redan nu 250 000 appar på Android Market, samt en rad applikationer från tredjepartsbutiker, och tekniken finns tillgänglig för såväl konsumenter som företagskunder.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter