Varannan britt vet inte att 3g-nätet avvecklas

mobilnät Utbredd okunskap om att 3g-nätet släcks enligt en undersökning från Uswitch.

Varannan britt vet inte att 3g-nätet avvecklas

Precis som i Sverige och många andra länder pågår just nu en successiv avveckling av 3g-nätet i Storbritannien, något som kommer att leda till att äldre teknisk utrustning i exempelvis larmsystem upphör att fungera.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nu visar en undersökning det illavarslande resultatet att fler än hälften av invånarna i Storbritannien inte känner till att 3g-avvecklingen pågår, vilket Telecoms.com rapporterar om.

Det är prisjämförelsetjänsten Uswitch som genomfört undersökningen, som också visar att 2,7 miljoner britter är osäkra på om deras mobila enheter är 4g- eller 5g-kompatibla.

Enligt undersökningen saknar 43 procent av de tillfrågade helt kännedom om att 3g-nätet håller på att avvecklas medan 52 procent säger att man inte har tagit del av någon som helst information rörande avvecklingen.

Drabbar främst äldre personer

Det är främst äldre personer som inte har koll på om deras enheter är redo för att användas i 4g- och 5g-näten. Av 75-åringarna i Storbritannien är det en av fyra som är osäkra på detta.

Operatören Vodafone har avvecklat 3g-näten i flera delar av Storbritannien och väntas inleda nedsläckningen av de sista basstationerna nu i februari. Övriga operatörer ligger inte långt efter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.