Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ericsson släpper ut 5g-radio

5G Nu lanserar Ericsson hårdvara till 5g-mjukvarumodulen som släpptes i somras. Det handlar om en 5g-radio för frekvensbandet upp till 6 GHz.

Ericsson släpper ut 5g-radio

Enligt Ericsson handlar det om inget mindre än världens första 5g-radio. AIR 6498, som är beteckningen på radioenheten, är den första i NR-familjen där NR står för New Radio. New Radio är i sin tur en uppgradering av Ericssons ”kabinväska” för fältförsök med 5g-teknik för operatörer.

Precis som föregångaren har AIR 6498 64 stycken kanaler in och lika många ut.

– Den grundläggande funktionaliteten är massiv MIMO och beamforming, samt MU-MIMO. Denna funktionalitet är desamma i båda produkterna, så ur denna aspekt har vi kommersialiserat 5g-koncept från ”kabinväskan”, förklarar Joakim Sorelius, som är ansvarig för 5g-arkitekturen, i ett pressmeddelande.

Tanken är att operatörer ska kunna bygga tjänster som använder funktioner inom Mimo, virtualisering av mobilnäten och annat som blir verklighet med 5g.

AIR 6498 kommer att nyttja Baseband 5216 och ska klara frekvenser upp till 6 GHz.

Fakta

Kabinväskan.

Ericssons prototyp för 5G lanserades i slutet av förra året och fick snabbt smeknamnet ”kabinväskan” i och med storleken på modulen. NTT Docomo blev en av de första operatörerna som fick testa Ericssons testbädd för 5G och experimentera med Mimo till flera användare. Kabinväskan innehåller bland annat NX radiohårdvara med 64 radiokanaler och 128 antennelement.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter