Världens minsta 4G-smartphone

Smartphone Efter en framgångsrik kickstarter-kampanj är tillverkningen av Jelly igång. Miniluren finns i två versioner och nyfikna kan redan förbeställa.

Världens minsta 4G-smartphone

Bakom utvecklingen står företaget Unihertz, baserade i Shanghai, som hävdar att det är världens hittills minsta fungerande smartphone för LTE. Med en storlek på nio gånger fyra centimeter har utvecklarna ändå lyckats trycka in 1 GB RAM, 8 GB ROM med 1.1 GHz Quad Core-processor. Det finns även en Pro-modell som har dubbelt så mycket RAM och ROM men skärmstorleken på 2,45 tum är den samma, liksom huvudkameran på 8 MP samt selfiekameran på 2 MP.

Under höljet på baksidan har man även lyckats få in plats för dubbla sim-kort samt micro-sd kort. Däremot är batteripaketet, av förklarliga skäl ganska klent med 950 mAh, jämfört med runt 3 000 mAh som numera kan anses vara normalt för standard-smartphones. Utvecklarna hävdar dock att batteriet räcker för 3 dagars användning eller upp till 7 dagars standby.

Med armband

Enligt Unihertz är Jelly framtagen specifikt för de som tycker att moderna smartphones tar för mycket plats. De har bland annat tagit fram särskilda armband som fungerar som fodral och hållare åt den lille smarttelefonen.

I skrivande stund är det ännu ovisst på vilka marknader Jelly kommer att lanseras men det går att förbeställa Pro-varianten för en prislapp på 125 dollar via företagets webbsida.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.