nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Världens minsta 4G-smartphone

Efter en framgångsrik kickstarter-kampanj är tillverkningen av Jelly igång. Miniluren finns i två versioner och nyfikna kan redan förbeställa.

Jelly Pro
  • Artikel annons 1

Bakom utvecklingen står företaget Unihertz, baserade i Shanghai, som hävdar att det är världens hittills minsta fungerande smartphone för LTE. Med en storlek på nio gånger fyra centimeter har utvecklarna ändå lyckats trycka in 1 GB RAM, 8 GB ROM med 1.1 GHz Quad Core-processor. Det finns även en Pro-modell som har dubbelt så mycket RAM och ROM men skärmstorleken på 2,45 tum är den samma, liksom huvudkameran på 8 MP samt selfiekameran på 2 MP.

Under höljet på baksidan har man även lyckats få in plats för dubbla sim-kort samt micro-sd kort. Däremot är batteripaketet, av förklarliga skäl ganska klent med 950 mAh, jämfört med runt 3 000 mAh som numera kan anses vara normalt för standard-smartphones. Utvecklarna hävdar dock att batteriet räcker för 3 dagars användning eller upp till 7 dagars standby.

Med armband

Enligt Unihertz är Jelly framtagen specifikt för de som tycker att moderna smartphones tar för mycket plats. De har bland annat tagit fram särskilda armband som fungerar som fodral och hållare åt den lille smarttelefonen.

I skrivande stund är det ännu ovisst på vilka marknader Jelly kommer att lanseras men det går att förbeställa Pro-varianten för en prislapp på 125 dollar via företagets webbsida.

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.