Världspremiär för Kazam

Android Den nya smartphone-tillverkaren Kazam presenterar sig för världen med sex mobilmodeller. Samtliga har plats för dubbla simkort, Android 4.2 och fritt utbyte av en sprucken skärm det första året.

Världspremiär för Kazam

När Telekom idag intervjuade Frank Jensen, Kazams operativa chef för Norden, i augusti var beskedet att lanseringen av det nya varumärket och de första produkterna planerades till mitten av september. En och en halv månad senare är det premiär med ett event i Stockholm [mer detaljer från det kommer i en uppföljande artikel].

Samtidigt har Kazam öppnat den egna sajten och lättat på förlåten till de första sex modellerna i produktportföljen. Det är ingen av dem som sticker ut med en specifikation som får tekniknördarna att höja på ögonbrynen.

Toppmodellen heter Thunder Q4.5. Den har just en 4,5 tum stor skärm, som faktiskt inte leverera hd-kvalitet utan 480 x 854. Det sitter en fyrkärnig processor på 1,3 GHz i den och 1 GB ram-minne, 4 GB lagring och plats för 32 GB på minneskort. Kameran har autofokus och en upplösning på 8 egapixlar. Modellen är 8,9 mm tjock men den tillgängliga specifikationen säger inget om vikten.

Ingen av modellerna har 4g men samtliga bygger på en ren version av Android 4.2. Trooper X5.5 är den största med sin 5,5-tumsskärm (även den begränsad till 480 x 854 pixlar) och den minsta är Trooper X3.5.

Den avgörande frågan blir prissättningen på Kazams smartphone-familj. Den återkommer vi till i uppföljande artikel.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.