Varningen: mindre företag måltavlor för ransomware 2022

Säkerhet Trend Micro förutspår oroväckande utveckling i ny trendrapport.

Varningen: mindre företag måltavlor för ransomware 2022

En ransomwareattack kan vara förödande för vilken organisation som helst. Nu varnar säkerhetsföretaget Trend Micro för att mindre företag och servrar kan vara potentiella måltavlor för cyberkriminella under nästa år.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Även molntjänster och datacenter är i riskzonen enligt Trend Micro. Förklaringen är delvis att angriparna vill utnyttja det faktum att många anställda fortfarande arbetar på andra platser än på kontoret.

Fokus på att upptäcka säkerhetsluckor

Trend Micro kommer dock även med en del upplyftande nyheter. Man ser bland annat att allt fler företag är bättre förberedda inför kommande säkerhetsutmaningar. Man ser bland annat indikationer på att man höjt graden av säkerhet och fokuserat på att upptäcka säkerhetsluckor.

– Det har varit ett par tuffa år för cybersäkerhetsteam, med omställningen till hemmaarbete och företagsnätverkens attackytor som exploderat i omfattning, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare på Trend Micro Sverige i ett uttalande.

Tvingar cyberkriminella att jobba hårdare

– Men vartefter en hybrid arbetsmodell nu växer fram och läget stabiliserar sig, kommer säkerhetsteamen kunna utarbeta en genomtänkt strategi för att täta luckor och tvinga de cyberkriminella att jobba mycket hårdare.

Här hittar du rapporten från Trend Micro i sin helhet.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.