Varningen: EU:s roamingregler kan slå mot IoT

IoT Vd:n för Eseye varnar för att Brexit kan påverka IoT-utvecklingen negativt.

Varningen: EU:s roamingregler kan slå mot IoT

När Storbritannien lämnade EU innebar det att man inte längre föll under EU:s regleringar av roamingkostnaderna. Nu varnar Nick Earle, vd för IoT-bolaget Eseye, att det kan leda till negativa konsekvenser för kommersiell IoT-verksamhet, något som Telecompaper rapporterar om.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nick Earle varnar för att de kostnadsförändringar som genomförts av brittiska operatörer efter Brexit kan få stor inverkan på hur IoT används kommersiellt – avsevärt större inverkan än på konsumentmarknaden.

Inte längre en hållbar affärsmodell

Förutom att leda till högre kostnader riskerar kommersiella IoT-enheter att kopplas bort från nätverken allt eftersom operatörerna inför ytterligare restriktioner. Vd:n för Eseye menar att roaming inte längre kommer vara en hållbar affärsmodell för operatörer i Storbritannien och deras samarbetspartner i Europa. Han föreslår att enhetslokalisering är rätt väg att välja framöver eftersom det skulle leda till en mer lönsam och rättvis modell för nätverksoperatörerna.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.