Fem varningstecken som visar att ni ligger efter med digitaliseringen

digitalisering Digitaliseringsexperterna på Hidden Dreams tipsar om processer att hålla koll på.

Fem varningstecken som visar att ni ligger efter med digitaliseringen

Hidden Dreams är experter på att upptäcka och åtgärda ineffektiva arbetsprocesser med hjälp av digitalisering. Nu tipsar man om fem varningstecken som visar att din organisation har mycket att vinna på en utökad satsning på digitalisering.

– Vi samlar in vad vi kallar dolda problem. Det är manuella och ineffektiva arbetsprocesser, alltifrån tidskrävande manuell datainmatning till krångliga gamla operativsystem. Eller till och med företag som hanterar sina viktiga dokument analogt med papper och penna, säger Johan Lindblad, CTO och partner på Hidden Dreams.

Här är de fem främsta varningstecknen enligt Hidden Dreams:

  1. Rapporteringskraven på ditt team växer. I många branscher växer kraven internt och externt på vilken information som ska delas mellan parter, som certifikat eller andra slags bevis till kund för att försäkra att produkterna håller rätt standard. Att säkra att alla dokument som skickas fram och tillbaka sparas rätt kan kräva motsvarande flera heltidstjänster i tid på ett företag.
  2. Du jobbar med stora eller många Excelark.
  3. Nya direktiv införs och ditt team behöver snabbt ställa om för att nå regelefterlevnad. Till exempel nya rapporteringskrav innebär att det kan löna sig att snabbt införa nya processer. Annars är risken stor att man fastnar i en hemmasnickrad lösning som är tidskrävande och inte hållbar i längden.
  4. Du är fast i långdragna mejlslingor. Om mejlen skickas till många personer är risken stor att missförstånd uppstår och viktig information inte uppmärksammas.
  5. Du skriver mycket på post-it-lappar och papper.

Hidden Dreams har precis dragit igång en ny ansökningsperiod för att skicka in exempel på ineffektiva arbetsprocesser. Sedan företaget startades för två år sedan har man samlat ihop drygt 700 exempel på sådana processer.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.