Vart fjärde företag har skrotat fast telefoni

Undersökning Svenska företag lämnar fasta telefonilösningar i snabb takt visar Telenors Mobility Report 2014. På bara ett år har andelen företag med bara mobiler ökat med drygt 70 procent.

Vart fjärde företag har skrotat fast telefoni

Den 9 april presenterade operatören Telenor 2014 års upplaga av sin återkommande undersökning Mobility Report. En av många slutsatser i den är att svenska företag i en mycket snabbt växande skara byter till helt mobila telefonilösningar. I undersökningen har 400 beslutsfattare i företag med mer än 30 anställda svarat på vilken typ av telefonilösning de har och hela 26 procent svarade att de har en rent mobil lösning. Så sent som förra året var den andelen bara 15 procent vilket innebär att de rent mobila företagen ökat med 73 procent.

Trenden har enligt Telenor varit tydlig under ett lång rad år men ökningen har tidigare år inte varit lika kraftig som mellan 2013 och 2014. Som jämförelse hade 7 procent av företagen 2009 en helt mobil telefonilösning.

Av de företag som inte övergivit fast telefoni hade 6 procent bara fasta telefoner medan 68 procent använde en kombination av fast och mobilt.

Läs om fler resultat från Telenors rapport, som att företag slutar betala för privat mobilsurf.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.