Västerås i stor telefoniaffär med TDC

Fast och mobil telefoni, hårdvara, mobilt bredband och växelfunktioner. När Västerås stad nu investerar 24 miljoner kronor i att lyfta sin kommunikation får TDC ansvaret för allt.

Västerås i stor
telefoniaffär med TDC

Genom jätteaffären med TDC hoppas Västerås stad kunna utveckla bättre administrativa rutiner och mer kostnadseffektiva tjänster. Inte minst som avtalet även omfattar integrationsmöjligheter mellan telefoniplattformen och stadens andra system.

– Vi ser en starkt växande trend till ett mera flexibelt och mobilt arbetssätt inom stadens verksamheter. Det innebär ökade krav på telefonin, men framför allt på mobilt bredband. Här är det nya avtalets lägre prisnivå och ökade servicegrad viktiga komponenter i stadens it-utvecklingsarbete, menar Mikael Lagergren, e-strateg i Västerås stad.

Enklare kommunikation

Avtalsvärdet beräknas till 24 miljoner över tre års tid, med möjlighet att förlänga ytterligare två år.

– Det är roligt att ytterligare en stor kommun har valt vårt kombinerade kommunikationserbjudande. Att göra tekniskt komplicerade lösningar enkla uppskattas av såväl kommuner som medborgare. Att dessa kommunikationslösningar dessutom kan spara skattekronor är naturligtvis extra roligt, säger Joakim Harging, försäljningschef på TDC Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.