Västra Götalandsregionen förlänger med Telia

Västra Götalandsregionen och Telia förlänger avtal om fast- och mobil teletrafik och datatrafik, samt ramavtal om datatrafik för kommuner i regionen. Avtalsperioden är 18 månader och ordervärdet totalt cirka 135 miljoner kronor.

Ramavtalet om datatrafik som Västra Götalandsregionen tecknat med Telia innebär att regionens kommuner kan avropa tjänsten Telia WAN. Det gör att man exempelvis kan dela patientinformation, men också att två eller flera kommuner kan samutnyttja datasystem.

Västra Götalandsregionen har infört och kommer att införa flera mobila tjänster. Läkare och sjuksköterskor använder sig exempelvis alltmer av mobil kommunikation för att komma åt information när de är hemma hos en patient. Även Västtrafik arbetar mobilt. Trafikinformation och passagerarstatistik rapporteras via Telematikabonnemang, som möjliggör maskin- till- maskinkommunikation.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.