Vattentåligt i storformat

Panasonic laddar för sitt återinträde på Europamarknaden med att presentera en fetare version av snygga Eluga, med tillägget Power. Några andra femtumsmobiler som klarar ett dopp i sjön känner vi inte till.

Vattentåligt i storformat

Det finns inget på utsidan som avslöjar att Panasonics Eluga-modeller skulle vara något annat än vanliga smartphones i den övre prisklassen. Men skenet bedrar, de tål både damm, stötar och vatten riktigt bra.

Eluga blir den första mobiltelefoner Panasonic släpper i Sverige på många år, med undantag för ett första försök med seniortelefoner i slutet av 2011. Nu ligger vi i Norden inte första Europavågen så hit beräknas Eluga komma tidigast i slutet av sommaren med ett pris runt 4 000 kronor plus moms.

Fem tum för strandraggare

Ännu senare hit kommer troligen biffiga Eluga Power som får global säljstart i sommar. Grundkonceptet med tålig teknik i snygg förpackning är det samma, men nu i större format. Femtums-skärmen till trots ser telefonen inte gigantisk ut, vilket beror på små kanter runt om. Vi noterar dock att skärmen verkar samla på fingeravtryck.

I förhållande till den mindre modellen har Power fått en något kraftigare processor, vars två kärnor tickar på i 1,5 GHz. Telefonen får också Android 4 direkt istället för 2.3. Panasonic har valt att behålla originalgränssnittet men lägger till egna funktioner för att exempelvis strömma ljud och bild till deras utbud av tv-apparater.

Något pris på skapelsen har Panasonic inte satt ännu.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.