Växande intresse för e-post i mobilen

Fler och fler affärsanvändare har kommit igång med e-post i mobilen. Redan var femte person i ledande befattning använder mobil e-post, en ökning med 50 procent jämfört med förra året.

Det visar en Gallup-undersökning som är genomförd bland 750 affärsanvändare i Sverige, Norge och Danmark. Undersökningen gjordes på uppdrag av Nokia och Teliasonera.

Förutom att en femtedel redan använder mobil e-post säger sig 59 procent av dem som inte gör det idag att de räknar med att kunna göra det inom ett år. Ökad flexibilitet och enklare att komma i kontakt med folk nämns som fördelar med e-post i mobilen.

De tillfrågade svenskarna tycker också att det har blivit viktigare att ha ständig tillgång till e-posten under arbetsdagen och 66 procent har redan en mobil med e-postfunktion. 35 procent uppger att de kommer att öka sin användning av e-post i mobilen under det kommande halvåret.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.