Verizon köper videokonferenstjänst

Företagskommunikation Verizon köper amerikanska videokonferenstjänsten Bluejeans. Enligt amerikansk media betalar de omkring 500 miljoner dollar.

Verizon köper videokonferenstjänst

Bluejeans är en videokonferenstjänst som startade 2009. Den är molnbaserad och plattformsoberoende – och har precis som alla andra fått ett rejält uppsving i användandet under Corona-pandemin.

Enligt Wall Street Journal hamnar köpesumman för Verizon omkring 500 miljoner dollar. Verizon medger att det rör sig om ett köp för under den summan, men går inte närmare in på den exakta summan.

– Samarbete och kommunikation har hamnat överst på agendan för företag av alla storlekar och inom alla sektorer de senaste månaderna. Vi är glada över att kombinera kraften bakom Bluejeans videoplattform med Verizons sammanlänkande nätverk, plattformar och lösningar för att möta våra kunders behov, säger Tami Erwin, vd för Verizon Business i ett uttalande.

Det är oklart hur utbredd plattformen är på den svenska marknaden, även om de flesta uc-tillbehör här idag är certifierade för Bluejeans.

Affären måste godkännas innan den slutligt kan genomföras, men det förväntas ske innan sommaren.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!