Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Vestberg försvarar millimeter-strategin

5G Opålitligt och endast med fläckvis täckning enligt konkurrenterna.
Nu försvarar Verizon-chefen Hans Vestberg företagets 5g-strategi.
– När det gäller millimetervågor, så lever det upp till våra förväntningar, säger han.

Vestberg försvarar millimeter-strategin

I USA har Verizon slagit på stora trumman i och med lanseringen av 5g nät i vissa utvalda städer. Och recensionerna har varit blandade. När det fungerar – så levereras bra hastighet, men det har begränsningar och täckningen är inte den bästa. Just det senare har gjort att teknikchefen för rivalen, T-Mobile, riktat skarp kritik mot utrullningsstrategin.

Men under en dragning av Verizons kvartalsrapport försvarade Vestberg företagets val att satsa på millimeter-spektrumet. Han medgav att det förvisso fanns brister, men att de jobbade med förbättringar.
– Vi måste påminna oss om att det här inte är ett ”täckningsspektrum”, men det är bra. Räckvidden vi kan få är bra och hastigheten är enorm. Vi är väldigt tidigt på resan och jag tror att ingen annan i hela industrin vet mer än Verizon eftersom vi har varit gjort det här i minst två år. Det är en väldigt bra strategi, sa han enligt Fierce Wireless.

Nästa steg på 5g-resan är nu så kallad dynamisk spektrumdelning, men Vestberg avslöjade inte när det kan bli tal om att införa tekniken eller hur man kommer att implementera den.
– När det kommer till Dynamic Spectrum Sharing, vilket spektrum vi ska använda och när det kommer att bli aktuellt så befinner vi oss i en diskussion.

Verizon lanserade sin 5g-tjänst kallad ”5g Ultra Wideband” i början av april i städerna Chicago och Minneapolis. Spektrumet som används är 28 GHz och nedladdningshastigheterna ligger mellan 450 Mbps och upp till 1 Gbps – med en latens på mindre än 30 millisekunder.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter