Vetel vill växa inom IoT – förvärvar Induo

branschen En stark IoT-grupp och flera synergieffekter. Det är tanken bakom Vetels uppköp av hårdvaruleverantören Induo.

Vetel vill växa inom IoT – förvärvar Induo

Marknaden för uppkopplade prylar och maskiner, IoT, väntas växa kraftigt de kommande åren, inte minst tack vare 5g-teknikens intåg på marknaden.

Vetel såg möjligheten att bygga en stark IoT-grupp inför framtiden och har därför förvärvat hårdvaruleverantören Induo. Induo kommer att fortsätta verka under eget namn och kommer att agera specialister inom hårdvara för företagsmarknaden.

Stor kundbas inom företag och konsument

– IoT och 5g är här och växer kraftigt. Volymen data i näten förutspås öka med ca 30-40 procent årligen fram till 2026. I tillägg har vi det stora utbytesprogram från 2g, 3g till 5g som redan börjat. Tillsammans blir vi en mycket spännande IoT-grupp med en stor kundbas inom företag och konsument och en växande andel tjänsteintäkter, säger Kristoffer Lind, styrelseordförande i Vetel AB.

Vetel vänder sig till både företag och konsumenter med sina IoT-lösningar för spårning och sensorteknik. Företaget grundades 2007 och är baserat i Göteborg.

– Vi är övertygade om att detta är rätt steg för Induo. Vi har ett stort kunnande och bästa produktsortimentet och en stor och ökande kundbas och vi ser framemot att nu utvecklas tillsammans och dra nytta av varandras styrkor i en starkt växande marknad, menar Björn Moberg, grundare Induo AB.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.