Veteraner i ledningen för ny Skype-specialist

Bransch Håkan Lekberg, tidigare uc-chef hos Cygate står vid rodret för nystartade Cloudpro som tänker kapa åt sig en bit av marknaden för Skype for Business. Med sig har han Lync-specialisten Mattias Kressmark.

Veteraner i ledningen för ny Skype-specialist

Redan från start får Cloudpro åtta anställda och ambitionen är att bli en betydande spelare när det gäller företagskommunikation baserat på Microsofts produkter och tjänster, läs Skype for Business och Office 365. Bolaget är ett dotterbolag till webbutvecklings- och driftsföretaget Ninetech och därifrån kommer också sex av de anställda.

Telekomveteran som vd

Ledningen har däremot rekryterats externt. Håkan Lekberg som är vd kommer närmast från Cygate där han haft flera ledande befattningar under de senaste sex åren. Innan dess har han bland annat jobbat på TDC och hos Nokia. Håkan Lekberg får hjälp av Mattias Kressmark, Lync-expert och krönikör i Telekom idag, som därmed slutar att vara konsult med egen låda.

– Vårt första jobb har varit att hjälpa Ninetech internt med sin kommunikationslösning. Vi har infört quality of service i både det fasta och trådlösa nätet och gått över till Lync, en hybridlösning med Office 365 och Lync on premesis, säger Mattias Kressmark.

– Trenden med resfria möten fortsätter att öka dramatiskt. För oss är det viktigt att kunna erbjuda lösningar i molnet, på plats eller hybrid där vi kombinerar det bästa från två världar, säger Håkan Lekberg.

Merförsäljning till befintliga kunder

Cloudpro ska jobba rikstäckande utifrån moderbolagets kontor i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Örebro.

– Ninetechs befintliga tjänsteutbud kring den digitala affären, etablerade datacenter och servicesdesktjänster blir tillsammans med Cloudpro en fantastisk kombination som vi även kan erbjuda våra befintliga kunder säger Ulf Sandlund, vd för Ninetech.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.