VGR väljer säkerhetsklassat moln från Tietoevry

molnet Västra Götalandsregionen låter Tietoevry leverera molnplattform för Servicenow.

VGR väljer säkerhetsklassat moln från Tietoevry

Efter genomförd upphandling har Västra Götalandsregionen, VGR, beslutat att Tietoevry ska få leverera den molnplattform som ska användas för regionens användning av Servicenow.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Molnplattformen kallas Sovereign cloud och är utformad för att leva upp till de höga regulatoriska krav som ställs på datalagring. Bland annat får VGR på detta sätt full kontroll över att data lagras i datacenter som befinner sig inom Sveriges gränser.

”Höga krav på säker datahantering”

– VGR som stor offentlig samhällsaktör har höga krav på säker datahantering. Vi känner oss trygga med att påbörja ett samarbete med Tietoevry som med deras molnlösning säkerställer att alla våra medarbetares data hanteras i Sverige och att vi lever upp till de högt ställda kraven för datalagring, säger Richard Karlsson på Västra Götalandsregionen.

I uppdraget, som löper över fyra år, ingår att Tietoevry ska utveckla och driftsätta en modern och säker it-miljö och självserviceportal för VGR:s medarbetare.

– Vi är mycket glada att få Västra Götalandsregionens förtroende att tillhandahålla och utveckla deras IT-miljö och därmed bidra till den samhällskritiska verksamhet som de ansvarar för. Vi kommer att lägga stort fokus på proaktivitet och innovation och vi tar stolt på oss uppdraget att möjliggöra en säkerhetsklassad molnmiljö som tryggar regionens datasuveränitet, säger Lars-Erik Håkansson, Sverigechef på Tietoevry Connect.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.