VGR, Trafikverket och MSB i unikt 5g-samarbete

5g Trafikverket, Västra Götalandsregionen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap vill koppla ihop sina 5g-nät.

VGR, Trafikverket och MSB i unikt 5g-samarbete

Det händer mycket på 5g-fronten just nu. Telekom Idag har tidigare skrivit om region Västra Götaland och deras planer på ett privat 5g-nät.

Nu står det klart att VGR, Trafikverket och MSB ska se över möjligheterna med att koppla ihop sina respektive 5g-nät. Om projektet blir framgångsrikt kommer Trafikverket kunna köra sina uppkopplade enheter i VGR:s 5g-nät och vice versa.

Enligt ett pressmeddelande är huvudmålet med tekniksamarbetet att skapa en gemensam förståelse för vilka utmaningar som kan uppstå och hur de kan minimeras i syfte att uppnå en sömlös upplevelse för slutanvändare, som rör sig mellan de olika organisationernas respektive täckningsområden.

Tester kommer att göras med VGR:s SIM-kort och omvänt med SIM-kort från MSB respektive Trafikverket i befintliga radio- och corenäts-infrastrukturer. De första testerna kommer att påbörjas under andra kvartalet 2024.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.