Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

”Vi blev tagna på sängen av intresset”

Samarbetsplattformar En företagskonferens som sålde slut likt en rockkonsert. När evenemanget Teamsdagen öppnade biljettkassan tog samtliga platser slut på en halvtimme.
– Vi har förstått att det finns intresse, men inte att vi skulle sälja slut så snabbt, säger organisatören Mårten Hellebro.

”Vi blev tagna på sängen av intresset”

Microsoft Teams har sedan det introducerades snabbt seglat upp som en av de absolut mest använda plattformarna för samarbete. Och att intresset kring att förädla sina kunskaper i verktyget är stort ute bland företagen går inte att ta miste på. För till Teamsdagen den 11 mars vart det en direkt huggsexa om platserna, och en halvtimme efter att registreringen hade öppnat så var dagen fulltecknad. Och enligt Mårten Hellebro som är med och organiserar evenemanget är de överväldigade av intresset.

Hade du väntat dig ett sådant intresse?
– Nej, absolut inte – vi blev tagna på sängen. Vi i organisationsteamet har förstått att det finns intresse. Det har vi känt av från både deltagare och sponsorer. Vi trodde att det skulle bli en liten anstormning på morgonen när vi öppnade, men inte inte att vi skulle sälja slut på en halvtimme.

Varför tror du att Teams lockar så?
– Vi har märkt att det finns ett stort behov av att lära sig mer om Teams. Men det som vi har gjort, och som skiljer oss från traditionella it-konferenser, är att vi även riktar oss mot den stora skaran av användare, alltså verksamheten. Det största intresset kommer från de som ska använda Teams och som vill veta hur de ska få ut bästa möjliga värde.

Vilka kommer att tala?
– Det är fortfarande öppet för anmälning, men vi kommer stänga tidigare än planerat – för även där har vi märkt av ett större intresse än vad vi vågat hoppats på. Vi har redan nu fått in fler förslag på sessioner än vad vi har tid för under dagen. Och det är även en väldigt hög nivå på de som kommit in. Jag kan säga att med det underlag vi fått in nu räcker för att vi skulle kunna hålla flera Teamsdagar.

Så hur planerar nu framöver – blir det fler?
– Ja, vi ser en fortsättning på Teamsdagen. Det här är ju första gången och vårt första försök. Vi kommer utvärdera allteftersom, men med det otroliga intresset som vi har sett så vågar jag nästan lova att det kommer fler Teamsdagar.

Och för de som inte fick en plats – vad kan du säga till dem?
– Just nu håller vi tillsammans med våra sponsorer på att titta hur vi kan få till utrymme för fler deltagare. Vi jobbar alltså på att kunna släppa fler biljetter. Vi har 260 på väntelista – så intresset har ju inte avtagit. Vi har faktiskt även kölista på utställarplatser.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter